Mariehus använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.

Spara energi

Dusch med rinnande vatten

Vatten och värme

Ett av våra mål är att tillsammans med våra hyresgäster minska energi- och vatten­förbrukningen. Vi arbetar t ex med vatten­besparande åtgärder. Det är också viktigt att vi får reda på när, och om, det blir en vattenläcka någonstans. Anmäl felet till din fastighetsskötare så fort som möjligt så att problemet kan åtgärdas.

Försök att undvika möbler framför elementen. Flytta ut soffan en bit från elementet, en decimeter eller två räcker för att värmen ska kunna cirkulera.

Dra undan gardiner från elementet så de inte täcker hela elementet, på det viset kan det lättare cirkulera. Tänk också på att inte ha gardiner som ”stänger” in termostaten, hänger gardiner för termostaten så hålls värmen runt den och då tror termostaten att det är lagom varm och stänger flödet av varmvatten till elementet.

Vi har också mål att temperaturen ska ligga på 21 grader i lägenheterna. Skulle till exempel temperaturen höjas med 1 grad, till 22 grader, skulle det kosta våra hyresgäster ca 500 000 kronor i ökade energikostnader.

Länkar

Här nedan hittar du länk till mer information.

Energimyndigheten

Senast uppdaterad 27 februari, 2020 av Maria Andersson