Hyran och betalning

Hyran betalas alltid i förskott

Den första hyran ska vara betald innan du kan hämta ut dina nycklar. Du betalar alltid hyran i förskott, det vill säga hyran för maj månad betalar du i slutet av april och så vidare. Av säkerhetsskäl tar vi inte emot kontantbetalningar.

Har du tappat bort din hyresavi kan du alltid hämta den på Mina Sidor.

Digital hyresavi

Som för många andra är miljö- och hållbarhetsarbetet viktigt för oss på Mariehus. För att minska klimatpåverkan har vi som mål att få bort pappersavierna. Du kan välja flera alternativ att få din hyresavi digitalt istället. Tänk på miljön och gör ditt val!

Mina Sidor

Loggar du in på Mina Sidor hittar du dina avier längst ner i rutan Betalningar.

E-faktura

Du som är ansluten till internetbanken kan få en elektronisk faktura. Det är enkelt, säkert och kostar inget. Du anmäler dig till e-faktura i din internetbank.

Kivra

Är du ansluten till den digitala brevlådan Kivra och inte gjort något annat val får du din hyresavi i Kivra. Där lagras dina fakturor så länge du vill och du kan även betala direkt i Kivra.

Pdf-avi via e-post/notifiering

Har du valt att få din hyresavi via e-post får du avin till den e-post du har registrerat hos oss. Denna pdf-avi får du sedan betala eller registrera som vanligt i din internetbank.

Autogiro

Du kan även ansluta dig till autogiro för att slippa hantera betalningen. Du ansöker om autogiro direkt via din internetbank. Kolla med just din bank om du är osäker hur du gör.

Generellt så fungerar det som så att du söker fram företagsnamnet eller betalningsmottagaren dit pengarna ska gå och ansluter sedan ditt konto.

Du som bor i kvarteret Ärlan (Kungsgatan 9, Nya Torget 4 samt Österlånggatan 10-12) väljer Mariehus Ärlan AB som betalningsmottagare och övriga hyresgäster väljer Mariehus Fastigheter AB som betalningsmottagare.

Ditt betalarnummer är samma sak som ditt personnummer angivet med 12 siffror.

När autogirot börjar gälla får du en första hyresavi. Därefter får du endast avi om beloppet ändras men du kan alltid se dina avier på Mina Sidor.

Betala i tid

Mariehus skickar inte ut påminnelser! Det är du som hyresgäst som ansvarar för att din hyra kommer in till oss i tid. För att undvika inkassokostnader, dröjsmålsränta eller betalningsanmärkningar är det viktigt att hyran betalas i tid. Om du inte betalar hyran eller vid upprepade tillfällen är sen med inbetalningarna, kan du förlora din hyresrätt och bli avhyst från din bostad. Vid utskick av inkassokrav debiteras en lagstadgad avgift.

Dela
Senast uppdaterad 11 mars, 2024 av Maria Andersson