Om Mariestad

​Sjöstaden Mariestad

Mariestad har en av Sveriges mest centralt belägna hamnar. Enbart några vackra gator i Gamla stan skiljer torget från hamnen. Från stan kanske du tycker att sjön ser liten ut. Det beror på att du ser den största av Vänerns tusentals öar och kobbar. Bakom Torsö breder skärgården ut sig. Mariestad har ett rikt båtliv. Det är inte så konstigt med tanke på de goda förutsättningarna som finns här. Vänern inbjuder till härliga utflykter med båt, spännande fiske eller en naturnära upplevelse i kanot eller kajak.

Mariestads fina bad

Det finns många fina badplatser i och kring Mariestad. Gillar du att ha mycket rörelse och människor omkring dig eller vill du hitta en mer avskild strand? Det finns något för alla smaker. Centrala Ekudden är en populär bad- och campingplats med både strand och bassänger. Till långgrunda Sandviken tar du dig med fördel på cykel. Vid friluftsområdet Snapen finns det bad, elljusspår, bastu och grillplats. Har du båt hittar du säkert ditt egna favoritställe ute bland skärgårdsöarna.

Promenader längs vattnet

I Mariestad finns en vacker strandpromenad. Du kan vandra genom natursköna områden, strosa i hamnen, genom stan och passera såväl golfbana som flertalet stränder.

Dela
Senast uppdaterad 6 augusti, 2021 av Maria Andersson