Välkommen till Nya Mina sidor!

Mina sidor har fått nytt ansikte!

På Mina sidor finns relevant information för dig som hyresgäst gällande dina avtal, betalningar och ärenden. Som hyresgäst kan du även registrera felanmälningar och ta emot meddelanden från oss på Mariehus avseende drift, nyhetsutskick och mycket annat.

Som sökande kan du göra och följa dina intresseanmälningar, få visningsinformation och signera avtal om du blir aktuell som hyresgäst. Du hanterar hela din sökandeprocess på ett enkelt och smidigt sätt digitalt.

I det nya systemet kommer du INTE längre få några förslag, utan du måste själv vara aktiv som sökande eller lägga bevakning på de objekt du är intresserad av. Har du skapat bevakning så får du mejl från oss så fort något objekt matchar ditt önskemål.

Hyresavier

Om du har ett avtal hittar du dina avier och fakturor under rubriken Betalningar. Där kan du ladda ner dem samt se att de är betalda.

Dina köpoäng

Du hittar dina köpoäng under respektive kö. Klicka på Mitt sökande och välj sedan en kö, exempelvis Bostad. När du klickar på kön ser du högst upp på sidan hur många köpoäng du har i den kön.

Sökandeprofil

För att kunna tilldelas en lägenhet du sökt behöver du kontrollera att din sökandeprofil är uppdaterad med till exempel inkomstuppgifter, nuvarande boende samt antal hushållsmedlemmar. Du kommer få en påminnelse att uppdatera din sökandeprofil när det blir aktuellt.

Bevakningar

Tidigare har du med automatik fått sörslag som stämmer överens med din sökprofil. I det nya systemet måste du själv lägga in bevakning på de objekt du är intresserad av, då får du notifieringar via mejl. Under flicken “Mitt sökande” kan du enkelt skapa upp en ny bevakning på till exempel storlek, kostnad eller antal rum.

Aktivitetskrav

Notera att du som sökande måste logga in minst en gång per år för att behålla din plats i kön.

Dina kontaktuppgifter

Det är mycket viktigt att du har en e-postadress och ett telefonnummer som vi kan nå dig på för att du ska kunna ta del av såväl erbjudanden som viktig information om ditt boende. Det är därför viktigt att du uppdaterar Mina sidor med din aktuelle e-postadress och ditt telefonnummer. Det gör du genom att klicka på “Konto” och sedan på “Mina uppgifter”

Under menyn “Kontaktvägar” på Mina sidor kan du själv styra över hur du önskar att bli kontaktad av oss. Relevant information kommer alltid att skickas ut till dig som notifieringar till Mina sidor.

Så här gör du för att komma in på Mina sidor första gången:

  • Inloggning/registrering på Mina sidor gör du med BankID om du har ett fullständigt personnummer (ÅÅÅÅMMDD-NNNN)
  • Saknar du BankID eller fullständigt personnummer så hör av dig till oss så får du en aktiveringslänk via e-post
  • Om du administrerar någon annans sökande eller hyresgästsidor vill vi också att du kontaktar oss. Vänligen notera att du inte kan använda samma inloggningsuppgifter som du gjort på våra tidigare hyresgästsidor.

Du ansvarar själv för att hantera dina inloggningsuppgifter på ett säkert sätt. Har du redan loggat in och registrerar dig enligt ovan så kan du bortse från det här meddelandet.

Varmt välkommen in och bekanta dig med våra nya Mina Sidor!

Dela
Senast uppdaterad 15 mars, 2024 av Maria Andersson