Hyran och autogiro

Hyran

Den första hyran ska vara betald innan du kan hämta ut dina nycklar. Du betalar alltid hyran i förskott, dvs hyran för maj månad betalar du i slutet av april osv. Hör av dig till oss om du tappat bort din hyresavi. Du kan även använda en “blank” bankgiro-talong där du fyller i namn, adress, lägenhetsnummer och summan sedan gör du inbetalningen till bankgiro­nummer 985-1726.

Betala i tid

Mariehus skickar inte ut påminnelser! Det är du som hyresgäst som ansvarar för att din hyra kommer in till oss i tid. För att undvika inkassokostnader, dröjsmålsränta eller betalningsanmärkningar är det viktigt att hyran betalas i tid. Om du inte betalar hyran eller vid upprepade tillfällen är sen med inbetalningarna, kan du förlora din hyresrätt och bli avhyst från din bostad. Vid utskick av inkassokrav debiteras en lagstadgad avgift.

Autogiro

Du kan naturligtvis välja att betala din hyra via autogiro. Då dras din hyra med automatik från ditt bankkonto den sista vardagen i varje månad. Som en del av vårt miljöarbete skickas inga avier ut till er som väljer autogiro.

Autogiroanmälan finns här. Fyll i den, skriv ut och skicka in den till Mariehus AB, Box 119, 542 22 Mariestad

Senast uppdaterad 15 februari, 2021 av Maria Andersson