Lediga jobb

VD till Mariehus AB med dess dotterbolag

Om rollen

Verkställande direktören (VD) ska leda och utveckla arbetet inom Mariehus AB samt bolagets två dotterbolag som ligger inom samma organisation. VD har det övergripande och yttersta ansvaret för bolagens kärnverksamhet att äga, förvalta och utveckla våra fastigheter. VD deltar också i kommunens arbete med att utveckla Mariestads attraktionskraft.

Tyngdpunkten i VD:s uppdrag är det övergripande ansvaret för drift och förvaltning av våra fastigheter, samt planering av nödvändiga investeringar. VD rapporterar till vår styrelse. Som VD är du länken mellan kommunens verksamhet och bolagen.

Vem söker vi

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda duktiga och motiverade medarbetare mot gemensamma mål. Vi tror att du är bekant med politiskt styrda organisationer och har tydliga strategiska, kommunikativa och utvecklingsinriktade egenskaper. Den kommunikativa och förtroendeskapande förmågan är ett viktigt verktyg i relationen med politik, näringsliv, allmänhet och gentemot kommunens organisation.

Du leder ditt lag genom att delegera och skapar förtroende i kombination med en tydlig uppföljning mot det gemensamma målet. Genom ett strukturerat arbetssätt omsätter du visioner och långsiktiga mål till aktiviteter och mätbara resultat.

Du har relevant högskoleutbildning. I dag finns du troligen inom fastighetsbranschen.

Meriterande är erfarenhet från kommunal/offentlig verksamhet. Har du arbetat både med byggprojekt och förvaltning är det en fördel. Vi tror att din kunskap är bred inom flera relevanta områden, snarare än en smal och djup.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du brinner för Mariestad och vill vara med och påverka kommunens utveckling.

Övrigt

Välkommen med din ansökan senast 22-09-18.

I den här rekryteringen samarbetar Mariehus AB med Chefspoolen och du lämnar din ansökan via deras webbplats chefspoolen.se  För mer information om tjänsten, kontakta Håkan Olsson på telefonnummer 070-581 79 18.

Fackliga organisationer nås via bolagets växel, 0501-686 00.

Tjänsten innebär att säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi arbetar för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar vi rökfri arbetstid.

Dela
Senast uppdaterad 26 augusti, 2022 av Maria Andersson